Лекарска комора Србије подржава јавну трибину "Истина о ММР вакцини и вакцинацији"

Јавна трибина "Истина о ММР вакцини и вакцинацији" у организацији Фестивала породица "Родитељски" и општине Стари град, одржаће се 6. новембра у 13 сати у Великој сали општине Стари град. 

Колико су безбедне вакцине, ко их и на који начин контролише, какви су ризици од невакцинисања деце, само су неке од тема о којима ће говорити угледни стручњаци у области вакцинације деце, како би се пружио убедљив одговор на разне тврдње антивакциналног покрета. Трибина је замишљена као отворени разговор са публиком, о свим актуелним питањима и дилемама који су у последње време довели до повећања броја невакцинисане деце. 

На трибини ће говорити:

- проф др Радован Богдановић, председник Удружења педијатара Србије

- проф др Дарија Кисић Тепавчевић, епидемиолог

- др Срђа Јанковић, имунолог

- доц др Милица Пејовић Милованчевић, дечији психијатар  и експерт за аутистичне поремећаје

 - прим др Предраг Кон, епидемиолог

Лекарска комора Србије сматра да је неопходно да целокупна стручна јавност пружи отворену и јасну подршку имунизацији деце као једном од највећих достигнућа савремене медицине. 

Овакви догађаји имају важну улогу у информисању грађана и став Лекарске коморе Србије је да је континуирани рад на едукацији грађана о њиховом здрављу, заснован на научним чињеницама, најефикаснији начин да се смањи штетан утицај који пласирање непроверених информација у јавности може да има на здравље нације.

Преузето са сајта www.lks.org.rs