Састанак са директорима здравствених установа на територији РЛКЦЗС

Finansiranje-ZU-LKS-Kragujevac-2019.jpgFinansiranje-ZU-LKS-Kragujevac-2019_02.jpgFinansiranje-ZU-LKS-Kragujevac-2019_03.jpgFinansiranje-ZU-LKS-Kragujevac-2019_04.jpg


У уторак, 26.02.2019.г, у Крагујевцу је одржан састанак у организацији руководства Регионалне коморе за централну и западну Србију, са директорима здравствених установа на територији РЛКЦЗС.

Присуствовали су представници из Министарства здравља - мр сци мед. Симо Вуковић, координатор ИИ пројекта здравства МЗ РС и Драшко Лазовић, финанијски саветник ИИ пројекта здравства МЗ РС, директор ЛКС - др мед. Милан Динић, помоћник директора - спец. др мед, Миодраг Станић, руководство РЛКЦЗС на челу са председницом - мр сци. мед. Слађаном Илић, чланови Скупштине РЛКЦЗС, представници руководства других регионалних комора у саставу ЛКС као и директори и представници државних и приватних здравствених установа са територије РЛКЦЗС.

У првом делу састанка председница РЛКЦЗС, мр сци. мед. Слађана Илић је одржала презентацију о активностима и плановима РЛКЦЗС. Од поверених послова нагласак је ставила на издавање и обнављање лиценце - дозволе за рад лекара -, а од осталих послова које обавља Комора др Слађана Илић је говорила о континуираној медицинској едукацији и фонду солидарне помоћи за чланове ЛКС.

pdf iconПрезентација Др Слађане Илић

Директор ЛКС, др мед. Милан Динић је презентовао активности ЛКС са акцентом на осигурању чланова Коморе од професионалне одговорности и чланство ЛКС у међународним организацијама.

У другом делу, представници из Министарства су одржали акредитовано предавање (А-1-1693/18) са називом "Измене у начину финансирања здравствених установа - модул 1".
Трећи део састанка је протекао у дискусији претходних тема.

Позиву на састанак се одазвао велики број званица тако да је присуствовало преко 130 заинтересованих доктора и представника из здравствених установа региона.

Након састанка је одржана III Редовна седница Скупштине РЛКЦЗС.